Projekt Sąd Rejonowy w Sopocie, pracownia architektoniczna Gdańsk, architekci Gdańsk, biuro architektoniczne Gdańsk, rewitalizacja zabytku
Projekt Sąd Rejonowy w Sopocie, pracownia architektoniczna Gdańsk, architekci Gdańsk, biuro architektoniczne Gdańsk, rewitalizacja zabytku
Projekt Sąd Rejonowy w Sopocie, pracownia architektoniczna Gdańsk, architekci Gdańsk, biuro architektoniczne Gdańsk, rewitalizacja zabytku
Projekt Sąd Rejonowy w Sopocie, pracownia architektoniczna Gdańsk, architekci Gdańsk, biuro architektoniczne Gdańsk, rewitalizacja zabytku
Projekt Sąd Rejonowy w Sopocie, pracownia architektoniczna Gdańsk, architekci Gdańsk, biuro architektoniczne Gdańsk, rewitalizacja zabytku
Projekt Sąd Rejonowy w Sopocie, pracownia architektoniczna Gdańsk, architekci Gdańsk, biuro architektoniczne Gdańsk, rewitalizacja zabytku
Projekt Sąd Rejonowy w Sopocie, pracownia architektoniczna Gdańsk, architekci Gdańsk, biuro architektoniczne Gdańsk, rewitalizacja zabytku
Projekt Sąd Rejonowy w Sopocie, pracownia architektoniczna Gdańsk, architekci Gdańsk, biuro architektoniczne Gdańsk, rewitalizacja zabytku
Projekt Sąd Rejonowy w Sopocie, pracownia architektoniczna Gdańsk, architekci Gdańsk, biuro architektoniczne Gdańsk, rewitalizacja zabytku
Projekt Sąd Rejonowy w Sopocie, pracownia architektoniczna Gdańsk, architekci Gdańsk, biuro architektoniczne Gdańsk, rewitalizacja zabytku
1 /
Sąd Rejonowy w Sopocie

Sąd Rejonowy w Sopocie

Projekt remontu i przebudowy istniejącego zespołu budynków z 1893 r. w Sopocie u zbiegu ul. 1 Maja i Grottgera zrealizowano zachowując istniejący układ konstrukcyjny oraz formę.

Obiekt jest objęty ochroną konserwatorską. Głównym wyzwaniem było pogodzenie bieżących potrzeb Sądu Rejonowego z istniejącą tkanką i jej historycznym charakterem. W realizacji podkreślony został pierwotny wygląd najstarszej części zespołu – budynku dawnego więzienia.

Przywrócono oryginalną kolorystykę wykończenia wnętrz – posadzek oraz ścian. Po renowacji zabytkowa stolarka drzwiowa została wyeksponowana w postaci wolnostojącej stanowiąc dekorację korytarza.

Typ
publiczne, zabytek
Lokalizacja
Sopot
Projekt
2013-2014
Realizacja
2014-2015
Status
przekazany do użytkowania
Powierzchnia
3 025 m²
Inwestor
publiczny

Interesuje Cię podobny projekt?
Skontaktuj się z nami - przygotujemy dom
dostosowany do Twoich potrzeb.

Interesuje Cię
projekt indywidualny?



Skontaktuj się z nami

PRACOWNIA
ARCHITEKTONICZNA AA


ul. Karola Szymanowskiego 20/5
80-280 Gdańsk


biuro@aapracownia.pl
602 594 855 / 58 716 66 84